Средно общообразователно училище
"Св. Св. Кирил и Методий" град Стрелча

    начало  проекти  новини  история  юбилей  документи  отчети  колектив  ученици  галерия

  връзки  контакти  профил  обществен съвет  поправителни сесии

 

 

11.10.2018 г. четвъртък

Цялото училище заедно с  г-жа Бисерка Натова - дъщеря на Богдан Овесянин и г-ца Станислава Станева - секретар на Община Стрелча почетоха паметта на първия директор на Гимназията в Стрелча. На този ден се навършват 110 години от рождението на Богдан Овесянин /Тодор Натов/ и 70 години от неговата кончина. Г-жа Ненка Христева преподавател по математика и ИТ прочете кратко слово за живота и дейността на първия директор. В изказването си пред гроба на Богдан Овесянин в боровата гора на град Стрелча г-н Ганчо Грозев директор на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" изтъкна прекрасните човешки и професионални качества на първия директор, който се почита всяка година от цялото училище и обществеността на града. Дъщерята на Тодор Натов Бисерка Натова прочете пред всички едно от най-хубавите стихотворения на своя баща написани за Стрелча и жителите й.

 

17.09.2017 г. понеделник

 

ЧЕСТИТА НОВАТА 2018/2019 УЧЕБНА ГОДИНА!

 

              

                                               

На всички ученици пожелаваме здраве

 и успех в овладяване на знанията,

а на техните учители творческо дръзновение

и още по-големи успехи! 

              

 

20.12.2017 г. сряда

 

 

22.09.2017 г. петък

С ритуал за издигане националното знаме на Република България, водосвет и поръсване знамената на Община Стрелча, Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий", Начално училище "Паисий Хилендарски" както и с прочитане на Манифеста  в град Стрелча беше чествана 109-та годишнина от провъзгласяване независимостта на България.

 

 

 

 

   

 

  27.10.2016 г. четвъртък

В Общинския младежки център се проведе тържество посветено на 1 ноември Ден на народните будители. Под ръководството на г-жа Ася Ширилинкова и колегите й г-жа Мария Рогачева и г-н Андон Божков учениците от полуинтернатните групи представиха компютърна презентация, викторина и състезание за най-бързо изпълнение на поставена задача свързани с празника.

 

                                              

 

В актовата зала се проведе "Забавна математика" с учениците от VІ клас. Мероприятието протече по много интересен и забавен начин. Присъстваха учениците от полуинтернатните групи с техните възпитатели, директорът г-н Ганчо Грозев - преподавател по математика, както и други ученици и колеги от училището. Поздравяваме сърдечно г-жа Русанка Петришка, преподавател по математика на VІ-те класове, за организацията и подбора на въпросите и задачите. Пожелаваме й в бъдеще да проведе още такива интересни и полезни за всички игри и състезания.

 

 

16.10.2014 г. четвъртък

Днес бяха открити новите компютърни кабинети по проект УЧИЛИЩЕ НА БЪДЕЩЕТО ОБЗАВЕЖДАНЕ НА КАБИНЕТИ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ. Присъстваха гости от ръководствата на Община Стрелча, фондация "Америка за България"- финансирали 3/4 от проекта, началникът на РИО Пазарджик г-жа Валентина Кайтазова и старши експертът по математика, информатика и информационни технологии г-жа Дора Дулчева.