info-1302662@edu.mon.bg,

0885 377 655,

гр. Стрелча 4530, бул. "България" № 69

 

Юбилей

Програма с мероприятията, посветени на 75 години гимназия в град Стрелча

Юбилеен вестник

Дарители

 

Благодарим и на:

 

 1. МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА -

ПАНАГЮРИЩЕ, СТРЕЛЧА И ЛЕСИЧОВО

с ръководител Лучко Македонски,

за дарените предметни награди

свързани с традиционната

щафетна обиколка на училището!

 

2. д-р Любка Трифонова - Солакова

дарила средства, с които са закупуни екипи

за училищния отбор по волейбол!

 

 

 

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ,

ДРАГИ КОЛЕГИ И СЪГРАЖДАНИ,

Празникът на нашето училище се превръща в личен празник за всеки, който се е докоснал до нещо, свързано с него, защото за стрелчани то се е превърнало в емблематично място, в което децата на Стрелча, общината и близките на нея общини получават добро образование.

Когато произнасяме думите „стрелчанската гимназия",  не се замисляме, че не произнасяме правилно името на нашето училище. Но то така е известно. Рядко училищата придобиват граждански  имена,  които се  произнасят с толкова  обич  и  се превръщат в символ, който не се нуждае от никакво обяснение.

Нашето училище празнува своя 75-ти рожден ден!

Толкова години, по десет месеца в годината, това е мястото, което кипи от детски глъч, от учителски ентусиазъм и родителска помощ. Всички заедно са градили и продължават да градят своето училище, училището на децата си и на техните деца.

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Вие трябва да сте щастливи, че сте свидетели на този юбилей! Това е празника, който Ви дава повод да се замислите по извървения път, за преодолените трудности, за постигнатите успехи и за предстоящите планове. Искрено се надявам и очаквам да се реализирате като личности в едно достойно гражданско общество.

СКЪПИ КОЛЕГИ,

Да си учител, означава да си водач на младите хора в неизброимите дерби на знанията.

Да си учител, означава и дарба да вселяваш у възпитаниците си оня така необходим ни усет за честност, справедливост и красота, които възвисяват духа и го прави издръжлив на предизвикателства по пътя към нови и по-високи върхове.

И не на последно място, да си учител означава да обграждащ учениците си с любов и надежда, да се вгледаш в тях и да откриеш заложбите и интересите им, да разкриеш богатството от образователните потребности и с много търпение да ги насочваш в посоката, която ще им осигури успешна житейска реализация!

Всичко това е всекидневната Ви отговорност, която с чест носите. Благодаря Ви за това!

75 години последователност и всеотдайност към бъдещето на Стрелча - бъдеще, разположено в пространството на два века. Бъдеще, което ще очертае и пътя на стрелчанската гимназия и за нейното следващо столетие.

Нека    пожелаем    на    нашето   училище   /"стрелчанската гимназия" - както повечето от нас го наричаме/ да бъде силно и устойчиво, да ражда таланти и да бъде неспокоен, но сигурен дом за учителите, които достойно носят своята мисия.

Честит  75   годишен   юбилей   на   всички   бивши,   настоящи   и

бъдещи учители и ученици от СУ „Св.Св.Кирил и Методий" град Стрелча.

 

ГАНЧО ГРОЗЕВ - директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий”

Copyright © 2024 idwebbg.com. All Rights Reserved. | Презареди