info-1302662@edu.mon.bg,

0885 377 655,

гр. Стрелча 4530, бул. "България" № 69

 

Новини

Съобщение

Остават три свободни места след Първи етап за кандидатстване на ученици след завършване на VII клас в нашето Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Стрелча. Учениците, които желаят да се обучават при нас след VII клас и придибият знания и умения по професията "Ресторантьор" (включваща: управител, готвач, сервитьор и барман) могат да подадат заявление по електронен път за класиране на Трети етап.


Заповед № 739/25.06.2024 г. за ред и организация за провеждане на изпити за оформяне на годишни оценки на ученици в дневна форма на обучение сесия Юли 2024 година

Заповед № 749/27.06.2024 г. за ред и организация за провеждане на изпити за оформяне на годишни оценки на ученици в самостоятелна форма на обучение сесия Юли 2024 година


ВАЖНО ЗА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ!


Заповед за Държавния изпит по професионална квалификация


ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ,

Днес 15.03.2024 г. в новооткритата училищна библиотека по проект от НП на МОН в училището се проведе инициатива “Най-скъпия дар“. Учениците от 6а, 10 и 12 клас направиха дарение на своите най-любими книги за фонд на училищната библиотека. Същите положиха автографи и послания към своите бъдещи читатели в направеното дарение. ИЗКАЗВАМ ЛИЧНА БЛАГОДАРНОСТ на учениците участвали в инициативата и на екипа за реализация на проекта в състав: г-н А.Божков - зам. директор АСД, г-жа П. Козарекова-учител по БЕЛ и и г-жа П. Лалева-старши учител по БЕЛ.

Който успее при нас – ще успее навсякъде!"

      


На 09.03-10.03.2024 г. се проведе Областен етап на Ученически игри в гр. Пазарджик по волейбол.

Нашитe възпитаници се представиха повече от достойно, за което ги поздравяваме. В състезанието участваха по 6 отбора във всяка възрастова група.

V - VII клас момичета - II място

VIII - X клас момичета - II място

Ръководител: Росица Ангелкова

V - VII клас момчета - III място

VIII - X клас момчета - II място

Ръководител: Мария Стоянова

Пожелаваме успех на нашите ученици!

      


07.03.2024

Днес учениците от 6б клас обучаващи се в СУ „Св.св.Кирил и Методий“ гр.Стрелча посетиха новооткритата училищна библиотека и участваха в инициативата "Аз чета, защото...".

Те споделиха, защо обичат да четат. Своите мисли записаха на картончета, които изработиха, и ги залепиха на видно място в къта за четене. Инициативата е организирана и проведена от г-жа Панка Козарекова преподавател по БЕЛ.

Библиотеката е създадена по проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“.

      


Трети март е най-важната дата в нашият календар, в това са убедени учениците от СУ "Св. св. Кирил и Методий".

🇧🇬 В очакване на празника учениците, припомниха най-важните стъпки, личности и събития, които водят към дълго жадуваната свобода. Те подреждаха пъзели, от които се извисява монументът на Шипка, вее се трикольорът, грее датата Трети март. Решаваха кръстословица , познаваха "Кой съм аз ?". Възпитаниците на училището доказаха, че знанието за миналото е сигурният път към съхраняването на българския дух.

🇧🇬 ЗИ "Клуб млад талант", отляха паметника на Шипка в цветовете на трибагреника.

🇧🇬 Честит празник! 🇧🇬

     


28.02.2024 г. сряда

ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА!

НЕ НА ТОРМОЗА, НО НЕ ЗА ДЕН!

Всеки може да вземе това, от което има нужда или да подари на някой. Таблото е пред дирекцията. 

Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“. Тя символизира неприемането на тормоз и насилие в училищетo.

      

      


На 26 февруари 2024 г. осмокласниците от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" посетиха Телевизия 7/8 заедно с класната си ръководителка г-жа Павлина Лалева и г-н Станислав Чомаков. Посрещна ги Димитър Туджаров - Шкумбата, водещ на предаване. Той обясни накратко на учениците каква е предварителната подготовка за едно предаване на телевизионерите и им показа залата за монтаж, гримьорната, гардероба на телевизионерите, перуките.

Накрая възпитанииците на СУ "Св.Св.Кирил и Методий" присъстваха на запис на предаването, което води Шкумбата по Тв 7/8.


27.02.2024 г. вторник

ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ !

Вижте как учениците от XII -а клас поканиха класната си ръководителка г-жа Св.Татарова на абитуриентския балПожелавам им много здраве и успех на предстоящите зрелостни изпити през м. май тази година.Тяхното успешно дипломиране ще бъде най-голямата награда за г-жа Татарова като класен ръководител и за всички нас - работещи заедно с тях в училището.

      


НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ!

От 31 януари 2024 година сряда до 2 февруари 2024 година петък включително, във връзка с обявената грипна епидемия в област Пазарджик, всички класове от училището преминават на обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС).

Заповедта за преминаване към ОРЕС можете да прочетете тук.


ВАЖНО!

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ЗРЕЛОСТНИЦИ! ВИЖТЕ:

РЕЙТИНГОВАТА СИСТЕМА НА ВИСШИТЕ УЧИЛИЩА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ,

На 29 и 30 април 2023 г. в гр. Пазарджик се проведе Областен кръг на Национално състезание по Безопасност на движението по пътищата.

СУ „Св.св. Кирил и Методий“-гр. Стрелча имаше представители на отбори и в двете възрастови групи:

Първа възрастова група 5-7 клас

Николай Грозданов-5а клас

Диана Спасова-5а клас

Генчо Пайтаков-6б клас

Моника Младенова-7а клас

Ръководител: А. Божков-зам.дир.по АСД

Втора възрастова група 8-10 клас

Недилина Ширилинкова-8а клас

Ивайла Цветкова-8а клас

Иван Стойков-9а клас

Янислав Милев-10а клас

Ръководител: М. Стоянова-учител по ФВС

Състезанието се състоя в две части-теоретична и практическа.

На състезанието взеха участие 16 отбора от училища от област Пазарджик. И двата ни отбора се представиха подобаващо, като заеха петото място. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ взели участие в областния кръг и на ТЕХНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ - г-жа М. Стоянова и г-н А. Божков

        

 


ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ,

Днес се проведе областното ученическо състезание по "Защита при бедствия,пожари и извънредни ситуации".В него взеха ученически отбори от 11 общини на област Пазарджик.

Отборът на нашето училище беше с най-малки по възраст ученици и се класира на четвърто място. Благодаря на учениците от нашия отбор: 

Ния Орцева, Катя Атанасова,Николета Нешева,Марио Добрев и Васил Власакиев за отличното им представяне. Служебна благодарност и на техните ръководители при подготовката им за участието в областното състезание -г-н Андон Божков -заместник директор по АСД и медицинската сестра в училището - г-жа Нели Ангелова.

      


Училищен план-прием в V клас за учебната 2023/2024 година


Важно за зрелостниците


Заповед за Държавният изпит по професионална квалификация


Свободни места по класове


Остават броени дни до Коледа и вече празничното настроение ни е обзело, затова ученици от клуб "Аз обичам България" участвахме в Коледната работилница в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" на 12.12.2022 г.

През декември стават чудеса и се сбъдват мечти! Нека коледното чудо влезе и във вашите домове!

      

 

      


Скъпи настоящи и бивши ученици на гимназията в гр.Стрелча,

Уважаеми колеги и родители,

Драги съграждани,

Днес 21.11.2022 г. се навършват 78 години от откриването на гимназията в града ни. В този ден отдаваме дължимото на онези преди нас, за които колкото и трудно да е било времето, каквато и да е била ситуацията, стрелчанският дух е имал силата да прескочи всяка трудност и да изгради своята Стрелчанска гимназия. А когато съзнанието на един народ е будно, то бъдещето и просперитета са му подсигурени. И затова родолюбивия дух и стремежа за знание на стрелчани съгради, съхрани и развива гимназията ни. Защото тя е мястото, където започват мечтите ни и мястото, от където сме получили шанса да ги реализираме. Скъпи ученици, желая ви усърдност и амбиция в овладяването на знанията и не забравяйте, че полетът на крилете на младостта е най-високият, най-свободният и недостижим. Той чертае нови хоризонти и сътворява красота.

Уважаеми колеги, пожелавам ви здраве и неизчерпаеми сили, за да продължим традицията нашето училище да бъде знак за добро образование, оригиналност и висок професионализъм. Желая ви духовни сили и настойчивост, любов и творческа енергия в работата с нашите настоящи и бъдещи ученици. Бъдете все така всеотдайни. Дарявайте грижи, знание, опит, но и човешка доброта. На колегите пенсионери благодаря за всеотдайния им труд в развитието на гимназията и много здраве. Драги родители и бивши наши ученици, изказвам признателност и уважение на всички, които градиха училището ни през тези 78 години. Благодарност към тези, които с труда и всеотдайността си го превърнаха в основно учебна заведение за нашата малка, но китна и красива община.

Пожелавам на всички ученици, учители, родители и граждани на гр. Стрелча здраве, щастливи мигове и благополучие!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛО И РОДНО УЧИЛИЩЕ!!!


ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ,

Днес по решение на ученическият училищен съвет в чест на предстоящия училищен празник се проведе "Ден на ученическото самоуправление". Ръководството на училището, преподавателският екип и обслужващият персонал бе изцяло от желаещи за тези длъжности ученици от гимназиален етап (8-12 клас).

С много интересни идеи и мероприятия ученическият екип за управление превърна последния учебен ден за тази седмица в истинска емоция за учениците в училището.

Изказвам благодарност на всички ученици включили се активно в това интересно мероприятие. Отново те показаха, че "ако успеят при нас - ще успеят навсякъде".

Вижте една малка част от тяхната дейност, като ръководство, преподавателски екип и обслужващ персонал.

    

    

 


ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ, 

По инициатива на кмета на община Стрелча г-н Георги Павлов днес се проведе ден на отворените врати в общинската администрация. Мероприятието е посветено на Деня на българската община 12 октомври. Негови гости бяха ученици от повереното ми училище от Xa клас с класен ръководител г-жа Пенка Видинова и клуба"Млад талант" от проект"Занимания по интереси" с ръководител г-жа Ася Ширилинкова. Учениците бяха запознати с основните задачи и структура на общинската администрация - в лицето на г-н Георги Павлов и ролята на местната законодателна власт, в лицето на неговия председател г-жа Иванка Илиева. Учениците от клуб "Млад талант" подариха на домакините техни изработени пана от мъх и подръчни материали.

След срещата, учениците и от двете групи усетиха тежестта и отговорностите на кметският стол в кабинета на г-н Г. Павлов.

    

    

Вижте ги. Вероятно между тях има и един истински бъдещ кмет на малката и красива община Стрелча.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ОБЩИНАРИ!


ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ,

Днес по традиция учители и ученици от повереното ми училище отдадохме почит и признателност към онези ентусиасти, поставили началото, вградили в темелите на 78 -годишното ни училище мечти и надежди. Днес се навършват 114 години от рождението и 74 години от кончината на Богдан Овесянин -първият директор на нашата гимназия. На лобното му място в боровата гора колективите на училището се срещнаха с неговата дъщеря г-жа Бисерка Натова - живееща във Франция и неговия племенник г-н Владимир Натов от гр.Панагюрище. Г-жа Натова разказа кратки спомени от живота си с нейния баща, а ученици от училището прочетоха едни от неговите най-хубави стихотворения. Вълнуваща беше и срещата на близките на първия директор на гимназията ни Богдан Овесянин с кмета на общината -г-н Павлов.

    

Поклон и уважение към основателите на нашето училище!ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ,

Днес 30.09.2022 г. приключи основният ремонт на кабинетите по професионална подготовка по професията "Ресторантьор", която се изучава в училището ни. Изразходваната сума от 12 300 лева е допълнително финансиране в делегирания бюджет на училището предоставена от МОН за защитени професии, по които се обучават и нашите ученици. Изцяло с ново оборудване е кабинет"Сервиране". Има и нови учебно-технически средства в "Учебна практика"Готварство ".

    

ЧЕСТИТО НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП НА ОБУЧЕНИЕ !

Пожелаваме им успешна подготовка по избраната от тях професия.


ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ,

Днес, 29 септември 2022 година ръководството на училището и представители на ученическия училищен съвет към него - Стиляна Шотлекова -ученичка от 9-а клас и Евелислав Кръстев – ученик от 10 – а клас посетихме едно от най-пострадалите села в следствие на природното бедствие в Община Карлово – с. Богдан.

Със съдействието на кметският наместник на селото – г-н Христо Иванов проведохме среща с 10 ученици от различни класове живеещи в селото. Същите получиха индивидуална парична помощ от дарителската акция,която беше проведена в училището. Средствата са в размер на 120 лева и са за учебни разходи.

    

Благодарение на младежката организация на БЧК в училището с ръководител г-жа А.Ширилинкова – старши учител, учениците получиха и хранителни продукти.

Сърдечни благодарности на г-н Хр.Иванов за оказаното ни съдействие!

Благодаря на всички ученици участвали в дарителската акция.

Доброто не се измерва с интелект, образование, умения или положение в обществото.

Доброто е съизмеримо единствено с Благородството, Вярата и Любовта.

Доброто е... Мъдростта на Душата и Дългът на Сърцето.

ПРИЯТЕЛ В НУЖДА СЕ ПОЗНАВА!


ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ ,

По инициатива на педагогическия екип в училището, което ръководя, на първия учебен ден от тази учебна година се проведе дарителска акция в подкрепа на семействата на пострадалите от наводненията ученици в карловските села засегнати от природната стихия.

Сумата, която успяхме да съберем за един учебен ден е 1201 лева.

    

Да даряваш означава да събуждаш вярата в доброто, надеждата в утрешния ден и любовта към другите.

Благодаря Ви за споделената вяра, надежда и любов!

Респект и благодарност към Вас - ученици, колеги и работещи в училището!

Благодаря, че вашите сърца и души трепнаха!


ЧЕСТИТА НОВАТА 2022/2023 УЧЕБНА ГОДИНА! 

НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И ТЕХНИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

ПОЖЕЛАВАМЕ МНОГО ЗДРАВЕ И УСПЕХИ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!


05.05.2022 г. четвъртък

Днес се проведе отложената през м. Ноември 2021 г. заради пандемията щафетна обиколка на училището. След нея с шествие начело с духовия оркестър на СУ "Любен Каравелов" гр. Копривщица ученици и учители от началното и нашето училище се отправиха към центъра на гр. Стрелча. Там се извърши освещаване на знамената на двете училища, а в северната страна на църквата пред паметната стена беше отдадена почит на загиналите във войните стрелчани. Всички разгледаха с интерес изложбата в нашето училище, организирана съвместно с Историческия музей и Община Стрелча. Тези мероприятия се проведоха във връзка с изпълнението на Проект "Помни историята, обичай Родината си" с основен принос на г-н Андон Божков, както и на г-жа Татарова и г-жа Видинова от нашето училище, а също така и на уредничките от музея. Дойде ред и на очакваната с голям интерес волейболна среща между учениците от 12а клас и учителите. След оспорвана борба учителите победиха. На края на този слънчев и празничен ден бяха връчени наградите на победителите в отделните надпревари от г-н Георги Павлов - кмет на Община Стрелча и г-н Ганчо Грозев - директор на СУ Стрелча.


04.05.2022 г. сряда

Ден на ученическото самоуправление в СУ Стрелча. Директор беше Иван Ганчев, ученик от 11а клас. Преподаватели по отделните предмети бяха ученици от гимназиален етап на училището. Макар и само за един ден учениците - директор и преподаватели почустваха отговорността и високите изисквания, които трябва да притежават, за да бъдат добри - директор и учители.


18.04.2022 г. понеделник

Във физкултурния салон на училището се проведе бинарен урок "Бягаща граматика" по български език и физическо възпитание с учениците от VI а клас. Видът на урока беше обобщителен. Присъстваха директорите на нашето и началното училища, както преподаватели и родители на учениците. Ако искате да видите как е протекъл часа натиснете ТУК


16.03.2022 г. сряда 

В учителската стая се проведе среща на учениците от XII клас с Бюрото по труда град Панагюрище,  както и с представители от Micro Optics Europe също от град Панагюрище. Г-жа Бимбашова от Бюрото по труда подробно представи възможностите и съдействието при активно търсене на работа от учениците след завършването им през месец Май 2022 г. Завеждащата "Човешки ресурси" в Micro Optics Europe г-жа Богоева както и нейната колежка представиха дейността на фирмата и стимулите за съзнателните и трудолюбиви работници. На продължаващите образованието си във ВУЗ се предлага завидна стипендия с възможност за професионално и кариерно развитие.


15.09.2021 г. сряда

ЧЕСТИТА НОВАТА 2021/2022 УЧЕБНА ГОДИНА!

 

    


15.09.2020 г. вторник

 

ЧЕСТИТА НОВАТА 2020/2021 УЧЕБНА ГОДИНА!

 

              

 

                                               

На всички ученици пожелаваме здраве

 и успех в овладяване на знанията,

а на техните преподаватели творческо дръзновение

и още по-големи успехи! 

 

               

 

 

20.12.2019 г. петък

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА 2020 ГОДИНА!

Приятно изкарване на празниците и зимната ваканция! Да сте живи и здрави всички от нашето прекрасно училище и на Богоявление

6 януари 2020 г. понеделник започваме учебни занятия.

 


21.11.2019 г. четвъртък

75 години Гимназия в Стрелча - Концерт спектакъл "Среща на поколенията"

 

 

Мероприятия посветени на юбилея на Гимназията

Среща с юристи и полицаи - възпитаници на училището, залата на Младежкия център 21.11.2019 г.

 

              

 

Среща с лекари - възпитаници на училището, залата на Младежкия център 19.11.2019 г.

 

              

 

Открит урок за учениците от V - VII клас „Българска дружина – планина повдига“, залата на Младежкия център 18.11.2019 г.

 

              

 

Традиционни ястия приготвени с Иван Звездев

 

               

 

Шрадиционна щафетна обиколка на училището 22.11.2019 г.

 

               

 

11.10.2019 г. петък

Цялото училище заедно с  Владимир Натов племенник на Богдан Овесянин и г-жа Станислава Станева - секретар на Община Стрелча почетоха паметта на първия директор на Гимназията в Стрелча. На този ден се навършват 111 години от рождението на Богдан Овесянин /Тодор Натов/ и 71 години от неговата кончина. Г-жа Панка Козарекова, преподавател по български език и литература прочете кратко слово за живота и дейността на първия директор. В изказването си пред гроба на Богдан Овесянин в боровата гора на град Стрелча, г-н Ганчо Грозев директор на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" изтъкна прекрасните човешки и професионални качества на първия директор, който се почита всяка година от цялото училище и обществеността на града.


16.09.2019 г. понеделник

 

ЧЕСТИТА НОВАТА 2019/2020 УЧЕБНА ГОДИНА!

 

              

 

                                               

На всички ученици пожелаваме здраве

 и успех в овладяване на знанията,

а на техните преподаватели творческо дръзновение

и още по-големи успехи! 

 

              

 

 

22.09.2017 г. петък

С ритуал за издигане националното знаме на Република България, водосвет и поръсване знамената на Община Стрелча, Средно училище "Св. Св. Кирил и Методий", Начално училище "Паисий Хилендарски" както и с прочитане на Манифеста  в град Стрелча беше чествана 109-та годишнина от провъзгласяване независимостта на България.

 

 

  27.10.2016 г. четвъртък

В Общинския младежки център се проведе тържество посветено на 1 ноември Ден на народните будители. Под ръководството на г-жа Ася Ширилинкова и колегите й г-жа Мария Рогачева и г-н Андон Божков учениците от полуинтернатните групи представиха компютърна презентация, викторина и състезание за най-бързо изпълнение на поставена задача свързани с празника.

 

 

                                              


В актовата зала се проведе "Забавна математика" с учениците от VІ клас. Мероприятието протече по много интересен и забавен начин. Присъстваха учениците от полуинтернатните групи с техните възпитатели, директорът г-н Ганчо Грозев - преподавател по математика, както и други ученици и колеги от училището. Поздравяваме сърдечно г-жа Русанка Петришка, преподавател по математика на VІ-те класове, за организацията и подбора на въпросите и задачите. Пожелаваме й в бъдеще да проведе още такива интересни и полезни за всички игри и състезания.

 

 


16.10.2014 г. четвъртък

Днес бяха открити нови компютърни кабинети по проект УЧИЛИЩЕ НА БЪДЕЩЕТО ОБЗАВЕЖДАНЕ НА КАБИНЕТИ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ. Присъстваха гости от ръководителите на Община Стрелча, фондация "Америка за България"- финансираха 3/4 от проекта, започнаха на РИО Пазарджик г-жа Валентина Кайтазова и старши експерт по математика, информатика и информационни технологии г-жа Дора Дулчева.

 

 

Copyright © 2024 idwebbg.com. All Rights Reserved. | Презареди